Strict Standards: Declaration of JParameter::loadSetupFile() should be compatible with JRegistry::loadSetupFile() in /home/magnabth/public_html/magnafilm/libraries/joomla/html/parameter.php on line 0
A filmek http://www.magnafilm.hu/index.php/a-filmek Wed, 17 Oct 2018 12:29:15 +0000 Joomla! - Open Source Content Management hu-hu Kocka http://www.magnafilm.hu/index.php/a-filmek/10-kocka http://www.magnafilm.hu/index.php/a-filmek/10-kocka
 
 

Ez most a legújabb. Tipikus hiba, hogy mindig az ember aktuális munkája a legnagyobb kedvenc, mi próbáljuk nem elkövetni. De nem könnyű, ezt azért leszögeznénk.

A trailer csak időleges. Ha kész lesz a teljes film, az kerül majd ide. Addig ez hátha kedvet csinál. Meg felfokozza a várakozásokat.

A megbízás olyan kollegától érkezett, akivel bárcsak sűrűben dolgozhatnánk együtt. Digitális animációkat akart bemutató jelleggel keretbe foglalni, szóval lesz benne néhány. Gondoltuk, akkor már lehetne valami története is a dolognak. Lett.

Innen így elég dinamikusnak látszik. Pedig a robbanások még nincsenek is benne.

]]>
harmatos.tamas@gmail.com (Super User) Filmek Thu, 25 Oct 2012 04:57:32 +0000
Lakitelek http://www.magnafilm.hu/index.php/a-filmek/11-lakitelek http://www.magnafilm.hu/index.php/a-filmek/11-lakitelek
 
 

Kellene ilyen film minden magyar településről. Mi meg is csinálnánk párat, de tényleg csak párat, mert nem vagyunk biztosak benne, hogy jó lenne nagyjából háromszáz évig kizárólag ezzel foglalkozni.

Az ilyen film egyébként arra jó, hogy ha az ember megnéz egy települési honlapot, többet is lásson képviselőtestületi jegyzőkönyveknél, meg hosszadalmas leírásoknál a festői környezetről. Mert ugye egy kép többet mond ezer szónál. Hát ha még mozog is az a kép. Egész megyei könyvtár.

Ha ilyen is van a honlapon, mindenkinek sokkal könnyebb eldönteni, érdemes-e elkirándulni arrafelé hétvégén. Netán egyből odaköltözni.

]]>
harmatos.tamas@gmail.com (Super User) Filmek Thu, 25 Oct 2012 07:38:23 +0000
Kócos http://www.magnafilm.hu/index.php/a-filmek/9-kocos http://www.magnafilm.hu/index.php/a-filmek/9-kocos
 
 

2009-es ívású projekt. Egy rövidfilmes pályázatra készült, de igazából stílusgyakorlat. Fel akartuk mérni, mennyire megy az atmoszféra teremtés. A technikára így jóval kisebb figyelem fordult, de nem érezzük, hogy ez visszaütne. Ami fontosabb, mások se nagyon.

Mondják sokan, hogy kíváncsiak lennének a folytatásra. Mi ezt azóta is gondolkodás nélkül dicséretnek vesszük.

Szeretjük, bár nem ezért terveztük begyűjteni az Oscar-t. Persze ha valaki mégis ránk akarja törni vele az ajtót, nem zavarjuk el. Még az is előfordulhat, hogy kap tőlünk egy kávét. Esetleg kekszet is.

]]>
harmatos.tamas@gmail.com (Super User) Filmek Tue, 23 Oct 2012 13:01:17 +0000
Égiek http://www.magnafilm.hu/index.php/a-filmek/5-egiek http://www.magnafilm.hu/index.php/a-filmek/5-egiek
 
 

Pilóták, stewardessek, légiiránytók. Dráma földön és levegőben. Gondoltuk, ez mindenkit érdekel. Tulajdonképpen még most is azt gondoljuk.

Sok lelkes ember csinálta, szerelemből. Talán át is jön rajta. Külön köszönet Zelei Bélának, aki nem csak producerként vitte el a vállán az egészet. Nélküle kábé félúton elvéreztünk volna. A többieknek is ezer hála persze, név szerint lásd a vége főcímet.

Kéretik figyelembe venni, hogy ez egy pilotfilm. Vagyis kéne, hogy legyen utána egy egész sorozat, de nincs. Az okokba kár lenne belemenni, fárasztóak és nem csak nekünk.

1998, ma már súlyosan retro. Azóta sok mindent csinálunk másképp. Nyilván.

]]>
harmatos.tamas@gmail.com (Super User) Filmek Tue, 16 Oct 2012 06:13:50 +0000
Tőserdei kalandpark http://www.magnafilm.hu/index.php/a-filmek/12-toserdei-kalandpark http://www.magnafilm.hu/index.php/a-filmek/12-toserdei-kalandpark
 
 

Reklámfilm egy kalandparkról, kicsit hosszabban a szokásosnál. Nyertes fejlesztési pályázathoz készült, ezért van ott kétféle változatban a pályázati oldalunkon is.

A sztoriról most inkább nem beszélnénk. De nem azért, mert faragatlanok vagyunk. Szégyellősek se. Hanem mert poéngyilkosság lenne. Azt meg azért mégse. Meg kell inkább nézni, tényleg az a legegyszerűbb.

Az mondjuk egyértelmű, hogy lesz benne park is, meg kaland is. Az már nem annyira, hogy lesz például verseny és motor. Pedig lesz. És még ki tudja, mi minden? Hát aki már látta.

Készült 2011 mozgalmas nyarán.

]]>
harmatos.tamas@gmail.com (Super User) Filmek Thu, 25 Oct 2012 08:11:16 +0000
Gamepad http://www.magnafilm.hu/index.php/a-filmek/7-gamepad http://www.magnafilm.hu/index.php/a-filmek/7-gamepad
 
 

Ha az Égiek retro, akkor ez vagy triplán. A digitális univerzum klasszisokkal gyorsabban öregszik, a szórakoztató programok pláne. Aki játszott az itt szereplő a játékokkal, jó eséllyel már el is felejtette őket. Lesz most nagy öröm, mikor szembe jönnek.

Akkortájt technikailag sem volt ez egyszerű. Egy csomó problémát okozott, hogy vigyük át a számítógépek képét a más felbontású hordozóra. Téptük a hajunkat, emlékszem.

Aztán ahogy meglett, fél éven belül el is járt felette az idő. Ma meg már...

A szórakoztató magazinműsorok birodalmába tett kiruccanásunk minden kockalelkű nézőnek szívmelengető nosztalgikus vidámság - egyenesen 2001-ből.

]]>
harmatos.tamas@gmail.com (Super User) Filmek Tue, 16 Oct 2012 06:13:50 +0000